Τι είναι το EverydayWins®

Ο ιστότοπος EverydayWins® αποτελεί μία πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την IPSEN και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς στήριξης των ασθενών, μεταξύ άλλων, την Europa Donna. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να παράσχει στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού γενικές πληροφορίες για τη νόσο και τη θεραπεία, καθώς και συμβουλές και διδακτικό υλικό για το πώς να ζήσουν με τον καρκίνο του μαστού.

Πέρα από αυτές και άλλες πηγές, ο ιστότοπος θα συμπεριλαμβάνει επίσης βίντεο με μαρτυρίες από γυναίκες που ζουν με τον καρκίνο του μαστού και/ή επιζώσες από τον καρκίνο του μαστού. Στόχος μας είναι τα συγκεκριμένα εργαλεία να εξυπηρετήσουν ως πηγή ενημέρωσης και έμπνευσης, ώστε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να αναμετρηθούν επιτυχώς με την ασθένειά τους και να τις διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι μόνες. Ελπίζουμε ότι, στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα συμβάλλουν στην εξάπλωση των γνώσεων και του ενθαρρυντικού μηνύματος.

Να θυμάστε, επειδή κάθε μέρα μετράει, κάθε μέρα είναι και μία νίκη!

Η συμβολή της IPSEN στην ογκολογία

Η IPSEN έχει μακρόχρονη ιστορία στην επιστήμη της ογκολογίας. Στο πλαίσιο της συμβολής της στον συγκεκριμένο τομέα, η IPSEN συνεχίζει να επεκτείνει το οπλοστάσιο των βασικών θεραπευτικών αγωγών της, οι οποίες έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τη φροντίδα ασθενών με καρκίνο του προστάτη, καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, νευροενδοκρινείς όγκους, καρκίνο του μαστού και άλλα ειδικά νοσήματα ογκολογικής φύσεως. Η IPSEN δεν αρκείται στα υφιστάμενα προϊόντα της, αλλά συνεχίζει την αναζήτησή της, προκειμένου να προσφέρει καινοτομικές λύσεις μέσα από τη δική της έρευνα, καθώς και μέσα από τις συνεργασίες της με κέντρα προώθησης της έρευνας, όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ίδρυμα Κιουρί στο Παρίσι της Γαλλίας.

 

Σε πολλές χώρες, ο Όμιλος IPSEN συνεργάζεται στενά με οργανισμούς στήριξης των ασθενών, προκειμένου να ενισχύσει την ενημέρωση πάνω σε ειδικές εκφυλιστικές νόσους. Ο Όμιλος υποστηρίζει επίσης πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως την Ημέρα Ενημέρωσης για τη Μεγαλακρία ή το IPSEN CARESΤM στις Ηνωμένες Πολιτείες, στόχος των οποίων είναι η παροχή στήριξης για την πρόσβαση στη θεραπεία ή η αύξηση της ενημέρωσης για τις εν λόγω νόσους. Η IPSEN έχει δημιουργήσει επίσης το πρόγραμμα 3i Pathways, με το οποίο αποβλέπει στη βελτιωμένη κλινική διαχείριση και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, καθώς και στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ ιατρών και μεταξύ ιατρών και ασθενών.

Σχετικά με τον οργανισμό Europa Donna

Η Europa Donna είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας, τα μέλη του οποίου είναι ομάδες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ο συνασπισμός εργάζεται για να αυξήσει την ενημέρωση πάνω στον καρκίνο του μαστού και να κινητοποιήσει τα δίκτυα υποστήριξης των Ευρωπαίων γυναικών, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για βελτιωμένη εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, κατάλληλο προληπτικόέλεγχο, βέλτιστη θεραπεία και αυξημένη χρηματοδότηση για έρευνα. Η Europa Donna εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ευρωπαίων γυναικών σε σχέση με τον καρκίνο του μαστού ενώπιον τοπικών και εθνικών αρχών και απέναντι σε θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.